KyllingeBurger med Urtetzatziki

Opskrift leveret af: Den Skaldede Kok

Steg kyllingebøffen på pande eller grill. Burgerbollen ristes. Smør bunden med chili-mayonnaise og kom rød mizunasalat på, efterfulgt af kyllingebøffen. Tilføj urte-tzatziki og brændte mandler. Top bollen kan evt. smøres med chili-mayonnaise før denne lægges på. 


Serveringstip: Grove kartoffelbåde bagt i olie med rosmarin, timian og halve cherrytomater. Rør en estragon-mayonnaise efter samme fremgangsmåde som chili-mayonnaise.

Chili mayonnaise
2 stk. æggeblommer M/L
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Eddie
½ tsk. Salt
2 dl. Olie smagsneutral
peber 
1 stk. frisk rød chili (alternativt tørret krydderier)

Æggeblommer kommes i en høj skål, sammen med salt, eddike, sennep og slut af med olie. En stavblender placeres i bunden og holdes kørende til mayonaise-blandingen er ensartet. Smag herefter til og tilsæt evt flere krydderier. Den friske chili hakkes til en puré (chili sort og kernemængde er afgørende for styrken) og vendes i lidt ad gangen, til mayonaisen rammer den ønskede styrke. 

Urtetzatziki
4 dl græsk yoghurt
½ agurk
2 dl blandet krydderurter (eks. karse, purløg, persille)
1 tsk Olivenolie
Salt + peber

Den græske youghurt skal drænes Kom i et kaffefilter og lad stå koldt natten over. Agurken rives og kommes i en sigte med lidt salt, saften presses fra og hvis agurken er for salt, skal salten skylles fra. Hak persille, klip karsen og snit purløg. Kom i yoghurt med agurk, olie og salt + peber. 

Brændte mandler
1-2 dl mandler med skal
Groft salt

Hak mandlerne og kom dem på en meget varm pande uden fedtstof. Lad dem få en god farve. Kom salt ved og vupti brændte mandler.