Økologi

Vores udvalg af økologiske varer er særlige produkter der passer til hverdagens behov. Vi tilbyder fast i vores sortiment de mest gængse og brugte produkter i sortiment, men kan også levere andre emner på forespørgsel. Ens for alt vores økologi er, at det overholder alle de europæriske retningslinier, fra leverandører som nøje bliver målt og vejet, til at kunne bære denne tiltel som økologisk producent.

- Oksekød -

Vores økologiske kvæg fra England er opdrættet i områder, der er berømt for deres frodige græsgange og bølgende landbrugsjord, der producerer sunde og glade dyr. Mangfoldigheden af placeringen af disse regioner sikrer slagtninger hele året rundt.

De økologiske kvæg er opdrættet på certificerede økologiske britiske gårde. Hver producent er specielt udvalgt baseret på kvaliteten af deres procedurer og deres engagement i at opretholde principper for certificeret økologisk landbrug. De skal opfylde strenge krav, som er fastsat af Soil Association eller Organic Farmers & Growers og skal overholde strenge EU-regler for miljø og dyrevelfærd.

Disse EU-standarder omhandler:
• Beskyttelse af biodiversiteten på deres gårde.
• Meget strenge grænser for kemiske syntetiske pesticider, gødning og brug af antibiotika.
• Forbud mod GMO’er (genetisk modificerede organismer) og hormonvækstfremmende stoffer.
• Opdrætning af dyr, der frit kan vandre rundt og udøve naturlig adfærd, og give dem økologisk foder.

Alle producenter har løbende overvågning fra tredjeparts auditører for at sikre overholdelse af standarderne under hele produktionen.
Græsfodret certificeret økologisk britisk oksekød


Vores økologiske oksekød fra Storbritannien:
• Certificeret økologisk af Organic Farmers & Growers(OF & G) eller Soil Association
• Græsfodret, frie til at strejfe og fodret med økologisk korn, når der ikke er græs nok
• Uden brug af væksthormon
• Høj i Omega 3 og essentielle vitaminer og mineraler
• Kun fra førsteklasses kvæg af stude og kvier slagtet under 36 måneder
 

- Lam -

Vores Økologiske lam kommer primært fra New Zealand hvor deres fantastiske åbne vidder som aldrig har været sprøjtede, skaber de bedste rammer for produktionen af økologisk lam.
 

- Gris -

Til de kvalitetsbevidste og kritiske kunder har vi Bacon i både tern og skiver.

- Fjerkræ -

Find i vores sortiment forskellige kyllingeprodukter, fra vores naturrige naboland Sverige. Eller skal du bruge pre-cooked kyllinge strimler - klar til brug - i sandwiches med videre, kan dette også nemt leveres.

 

- Vegansk -

Vi forhandler De Grønne Deller samt De Grønne Fiskedeller som er en Dansk lokalvare fra vores sagnompundne Hanstholm. Disse frikadeller er lavet med rene økologiske råvarer, uden laktose og gluten - men stadig fulde af smag! Her er plads til alle kultur og religionsmæssige baggrunde og kan nemt indgå i institutioners kostordninger.